PlayStation: 25 godina gejming konzola


PlayStation je prvi put predstavljen pre 25 godina, trećeg decembra i ideja iza toga je bila da se predstavi platforma koja omogućava game developer-ima/programerima da ispolje svoju kreativnost.

PlayStation je bio potpuni hit unutar gejming zajednice jer je prva kućna konzola koja je pokazala i pružila neverovatne mogućnosti i sposobnosti. Jedna od mnogih stavki po kojima je PlayStation poznat jeste raznolikost igara, koje su postale zaštitni znak brenda.

Bilo je to neverovatna avantura, i ovu proslavu koristimo kao priliku da pokažemo ogroman uticaj koju je ova konzola imala na našu kulturu, zabavu, kao i različite aspekte života. Pročitajte više ovde.

League of Legends: Nove igre Riot Games su najbolje sredstvo njihove najveće MOBA igre


Univerzum League of Legends nikada ne prestaje da se razvija i širi, stoga kompanija objavljuje knjigu o svetu u kome se priča odvija. Ali Riot Games je napomenuo da League of Legends nije dovoljno velika igra da sadrži ambicije koje kompanija ima spremne za franšizu.

Rešenje je dodavanje više igara, uključujući i dve koje su smeštene u svetu League of Legends, dosta lore-a, kao i interakcije preko svih žanrova igara. Pročitajte više ovde.

Kreiranje igre koju gotovo svi žele igrati


Kako kompanije i studiji za pravljenje igara odaberu najbolji prototip i šta je potrebno da se dizajnira idealno hiperkežual iskustvo? Hiperkežual igre uglavnom imaju samo jedan mehanički cilj, a dostizanje visokog rezultata može biti teško.

Kako je nekoliko izdavača i programera uspelo da dovede igru do 100 miliona preuzimanja? Saznajte ovde.

Svanuće strimovanja zahteva reviziju ugovora


Izvor: benchmark.rs

Google Stadia se pojavila i već je posmatrana kao prekretnica u narednim godinama. Platforme poput ove su još jedan dobar način za približavanje igara široj publici.

Ali uz dobru striming uslugu, idu i nova pravna pitanja - posebno ona koja se odnose na ugovore o licensiranju. Zašto programeri i izdavači treba da provere ugovore? Pročitajte više ovde.

Projekat Skarlet možda neće biti jedna, već dve konzole


Izvor: t3.com

Saopšteno je da se Projekat Skarlet sastoji od "Anaconda" verzije - verzije sa većim pogonom, koja se može smatrati naslednikom konzole Xbox One X i jeftinije verzije "Lockhart" koja je još uvek u razvoju, ali se smatra naslenikom Xbox One S.

Programeri mogu da očekuju podršku za obe konzole istovremeno za next-gen Xbox izdanja. Pročitajte više ovde.

Nova izdanja