Fortnite i školski esport događaji


U porastu esport događaja prisutnih u školama, dolazi do pitanja koje igre su primerene za takve događaje, a koje nisu. Jedna škola u Kentucky-ju smatra da Fortinte nije primeren za ovakav događaj, ali odluka da se popularna igra ne koristi je naišla na veliku diskusiju. Više ovde.

Warcraft 3: Reforged


Reforged - veliki update za igru Warcraft 3 je konačno izašao i dočekao je miks mišljenja. Više ovde.

Kako poboljšati App Store rejting


Zbog velikog rasta mobilne gejming industrije, uspeh na ovom tržištu je otežan. Jedan od najboljih načina da vaša igra nekome “zapadne za oko” jeste dobar rejting. Više ovde.

Kentucky Route Zero multiplejer nije ono što očekujete


Nova point and click avanutra Kentucky Route Zero našla je veoma zanimljiv način implementiranja multiplejer opcije u igru koja u suštini idalje ima samo single player opciju. Za “back seat” gejmere ova opcija je sigurno već poznata. Više ovde.

Stanje hiperkežual igara u 2020


Hiperkežual igre dominirale su tržište u 2019.godini. Da li se taj trend nastavlja, i koje je trenutno stanje saznajte ovde.

Novi žanrovi, nova pravila


Porastom različitih vrsta mobilnih igara dolazimo u problematiku žanrova. Šta tačno definiše jedan žanr, koliko žanrova jedna igra može da pokrije i šta sa igrama koje ne pripadaju ni jednom žanru očigledno. Više ovde.