Da li sanjaš o tome da praviš igre kao što su Half Life, Counter Strike, Halo ili Wolfeinstein? Možemo zajedno ovo da ostvarimo!
Nakon prethodnog programa (Game Design Bootcamp) ovog proleća, sa ponosom najavljujemo sledeći besplatni onlajn program. Ovaj put za sve one koji žele da se oprobaju u oblasti tehničkog razvoja igara - Game Dev Bootcamp. U Nordeus fondaciji verujemo u učenje kros iskustvo i kreativni rad. Pa tako, sve što nauče, polaznici bootcamp-a primeniće u pravljenju svoje FPS (first person shooter) igre kojom će obogatiti portfolio.

Ovaj intenzivni četvoronedeljni onlajn program uz sjajne mentore i predavače iz gejming industrije (Epic Games, 3Lateral, Fakultet dramskih umetnosti), među kojima su domaći i strani stručnjaci, trajaće od 15. novembra do 10. decembra 2021. godine. Prijave otvaramo danas, 1. novembra, a svi zainteresovani mogu se prijaviti, do 12. novembra, putem forme koja se nalazi na kraju strane.

Program organizujemo onlajn i nemamo ograničenje u broju polaznika. Dokle god su uspunjeni preduslovi u smislu potrebnog znanja - svi su dobrodošli!

Kome je namenjen Game Dev Bootcamp


Game Dev Bootcamp namenjen je svima koji već imaju osnovno znanje Unreal engine-a i programskog jezika C++, i žele da naprave svoju prvu igru. Ovaj kurs naučiće polaznike kako da naprave svoju prvu FPS igru u Unreal Engine-u. Prolaziće korak po korak kroz proces razvoja igre kako bi savladali oblasti poput kreiranja karaktera i AI neprijatelja, osnovne principe dizajna nivoa, implementiranje aseta i njihovog korišćenja.

Neka predavanja biće na engleskom, zbog čega je poželjno znanje engleskog jezika.

Kako izgleda program

Program je pažljivo planiran kako bi bio izvodljiv i za one koje su zaposleni. Na nedeljnom nivou planirane su dve radionice i jedno predavanje, u periodu od 18 časova, radnim danima:

  • Na radionicama mentor postepeno vodi polaznike proz proces razvoja igre, kako bi obradili i savladali razne teme i mehanike u Unreal Engine-u. Naučiće kako da podese projekat za FPS tip igre kao i bitne komponente za razvoj shooter igre. Po završetku druge radionice u nedelji, biće i samostalnog praktičnog rada kako bi se podeljeno znanje primenilo u radu na igrama.
  • Predavanja drže stručnjaci u Unreal Engine-u koji pokrivaju različite korake u sklopu jedne oblasti u engine-u, i nude ekspertsko znanje koje će polaznici koristiti u izradi svojih FPS igara.

Nakon četiri nedelje rada, svaki polaznik će biti ponosni vlasnik svoje FPS igre!

Šta se uči i primenjuje kroz program


Prve nedelje pokriva se uvod u program, koji su ciljevi, kao i osnovni koncepti u Unreal Engine-u. Kasnije ćemo naučiti kako povezujemo aktere sa određenim komponentama, i kako kreiramo i implementiramo projektile, oružja i njihove efekta. Pred kraj procesa razvoja igre, biće nam neophodan i korisnički interfejs, koji ćemo napraviti koristeći UI dizajner alat. U poslednjoj nedelji, kada je posao gotov - ostaje da testiramo igru i da upakujemo projekat.

Mentor i predavači

Mentor će sve vreme vreme biti uz učesnike i pratiti njihov napredak. Uloga mentora je da kroz praktičan rad vodi polaznike kroz proces razvoja igara,  prikazuje na licu mesta kako se koja tehnika izvodi i primenjuje u engine-u, detaljno objašnjava oblasti i principe korišćenja alata u Unreal-u kroz praktične primere i tu je za konsultacije kada su potrebne.

Gostujući predavači:

Arran Langmead, Developer Relations Technical Artist - Epic Games

Prijavi se!

Ukoliko ti sve ovo zvuči zanimljivo i vredno da naučiš, i koliko i mi jedva čekaš da program krene - prijavi se putem ove forme.

Ukoliko ti je potrebno još informacija ili imaš neko pitanje, tim Nordeus fondacije je tu za podršku i slobodno nam info@nordeushub.com